Sporten op een lege maag: go or no go?

sporten
http://www.tripsandtalk.com/2017/01/29/sporten-lege-maag/

Sporten op een lege maag: go or no go?

De start van een nieuw jaar begint voor velen met een gloednieuw abonnement in de sportschool. We zijn inmiddels eind januari en hebben ofwel de juiste vibe te pakken of beseft dat de zomer nog wel heel ver weg is. De tweede groep kan dit artikel alvast overslaan, maar voor de eerste kan het wel interessant zijn. De hamvraag: verliezen we extra vet door te sporten zonder voedsel in ons lichaam?

Een eerste belangrijk onderscheid moet gemaakt worden tussen mannen en vrouwen. Heren doen er best aan niets te eten voor hun workout, terwijl de vrouwelijke helft van de bevolking een lichte maaltijd dient te verorberen en vervolgens negentig minuten te wachten na hun training alvorens opnieuw iets te smullen.

Een studie van het Belgische Nationaal Gezondheidsinstituut heeft in 2010 twaalf jonge mannen gevolgd in hun proces om vet te verliezen. Daarin ontdekten ze een opmerkelijk groter verlies bij degenen die sportten op een lege maag.

Bovenstaand onderzoek werd vorig jaar bevestigd door The BBC’s Trust Me I’m A Doctor. Dames, wij verbranden het meeste vet drie uren na onze workout op voorwaarde dat we wel iets aten voordien.

De restultaten waren verbluffend: de mannelijke deelnemers verbrandden 8% meer vet, terwijl dit bij vrouwen maar liefst 22% was. Als dat niet motiverend is!

Bron: metro.co.uk