Praat jij in je slaap? Dit is waarom

slaap
http://www.tripsandtalk.com/2017/01/27/praat-slaap-waarom/

Praat jij in je slaap? Dit is waarom

Zelf heb ik praat ik nooit in mijn slaap in tegenstelling tot mijn wederhelft die af en toe gezellig een soort van conversatie met zichzelf (of met mij?) probeert te voeren. Op Cosmopolitan.nl wordt haarfijn uitgelegd wat de oorzaak hiervan is.

Wanneer we gaan slapen, komen de stoffen glycine en gamma-aminoboterzuur (GAB) vrij. Deze ontspannen onze spieren, waardoor we geen onverwachte bewegingen kunnen maken. Een bijkomende functie van deze substanties is dat ze bij de meeste mensen hun stembanden buiten werking stellen.

Je raadt het al, de categorie bij wie deze laatste stap niet gebeurt, zijn degenen die ‘s nachts iets te vertellen hebben. Wie hier last van heeft, leidt aan een vorm parasomnia. Voor alle duidelijkheid: dit is niet schadelijk voor je gezondheid. Stress, alcohol, heftige films of hevige emoties kunnen de situatie verergeren. Vijftig procent van de kinderen heeft hier last, terwijl dit bij volwassenen slechts vijf procent is. Kan ik mezelf even gelukkig prijzen dat ik het bed deel met iemand die behoort tot dat klein percentage…