Paracetamol heeft wel een hele vreemde bijwerking

paracetamol
http://www.tripsandtalk.com/2017/01/25/paracetamol-wel-hele-vreemde-bijwerking/

Paracetamol heeft wel een hele vreemde bijwerking

Uit een onderzoek van de Ohio State University blijkt dat het nemen van paracetamol onze persoonlijkheid verandert. We zouden ons namelijk minder goed kunnen inleven in de situatie van anderen. Say whaaat?

Veertig studenten kregen een drankje met 1000 mg paracetamol, terwijl de andere groep een placebo dronken. Niemand wist tot welke categorie hij behoorde. Een uur laten moesten de deelnemers acht verhaaltjes over psychische of fysieke pijn lezen. Ze moesten inschatten hoeveel pijn de mensen in de vertelsels zouden hebben op een schaal van één tot vijf.

Het resultaat was treffend. Degene die het pilletje hadden gekregen, meenden dat de mensen minder leden dan de proefpersonen die er geen hadden ingenomen.

Tijdens een volgende proef werden de studenten blootgesteld aan een heel hard, vervelend geluid. De opdracht was om te beoordelen hoeveel pijn dit bij anderen zou doen. Ook hier schatte de groep met paracetamol de pijn veel minder in. Bizar dit!

De reden moeten we volgens de wetenschappers zoeken in de hersenen. Pijn en empathie liggen namelijk in hetzelfde gebied, waardoor het kan dat we daarom minder medeleven kunnen tonen als we aan de pijnstillers zitten. Anderzijds blijkt ook dat we ons minder blij voelen tijdens de “roes” van dit medicijn.

Bron: Cosmopolitan.nl