Trip Mallorca: food spots

Mallorca
http://www.tripsandtalk.com/2016/10/03/trip-mallorca-food-spots/

Trip Mallorca: food spots

Het was mijn eerste keer op Spaanse bodem en zoals altijd ben ik benieuwd naar de eetcultuur. Deze was op het eiland bijna overal hetzelfde: gerechten op de grill, het typische Frit Mallorca en tapas.

Op onze hotelkamer lag een tijdschrift daterend uit 2015 waarin alle mogelijke restaurants in Sineu (onze verblijfsplek) werden beschreven. Helaas waren alle interessante opties inmiddels gesloten…

Hotel celler can font

De eerste avond waren we na een korte nacht en het slechte weer “lichtjes” gefrustreerd op zoek naar een gezellig plekje en lekker eten. De besluiteloze types die we allebei zijn, kwamen we uiteindelijk terecht in een omgebouwde wijnkelder. Het kader was zeker charmant, mijn vent eerder sceptisch, aangezien we zo goed als de enige aanwezigen waren.

We bestelden allebei twee hoofdgerechten, ja we hadden honger. De bokaal sangria die we allebei bestelden, was overheerlijk. Het “voorgerecht” was lekker. Ik had een salade met tonijn, waar op zich weinig mee kon verkeerd lopen. Maarten ging voor de pasta met zeevruchten en hoewel de presentatie ongetwijfeld beter kon, was deze zeer lekker! Het “hoofdgerecht” voor mij, de huissalade zag er vreemd uit, maar was smaakvol. Mijn wederhelft zijn gerecht, de Frit Mallorca, zag er al gegeten uit en na ervan geproefd te hebben, werd onze mening bevestigd. Conclusie: de wijn was lekker (én goedkoop), het eten eerder “mwah”.

Mallorca

SA fabrica 

Over het tweede restaurant kan ik kort en bondig zeggen dat het overheerlijk was! Qua prijscategorie zaten we iets hoger, maar nog niet vergelijkbaar met wat we in ons thuisland zouden betalen voor vergelijkbare gerechten. We genoten er zo hard van dat we er twee avonden op een rij aten wegens het motto ‘waarom iets veranderen dat goed is?!’. We dronken een heerlijk witte Verdejo voor slechts 13,50 euro!! Manlief ging voor een gigantische gegrilde ribeye en ik voor gegrilde zeevruchten. Omg, als ik de foto’s zie, wil ik gewoon terug… Deze plek vormde naast de wijntjes tussen de locals toch wel één van de fijnste momenten in Mallorca.

Mallorca

Toch nog even een voetnoot: net zoals in Milaan bleken ook de Spanjaarden enorm gehaast en was de eerste gang amper verteerd vooraleer de volgende voor onze neus stond.