Trip Mallorca: indruk

Mallorca
http://www.tripsandtalk.com/2016/09/29/trip-mallorca-indruk/

Trip Mallorca: indruk

Vorige week vlogen we last minute drie nachten naar Mallorca. Op voorhand las ik veel positieve reacties over het eiland, waardoor mijn verwachtingen dan ook hoog lagen. Te hoog zo bleek…

Ik ben (helaas) niet omver geblazen door deze bestemming. Ik denk: eind september, schooljaar in volle gang, dus een aangename drukte. Dat blijkt – met uitzondering van het weer – dé grootste vergissing van de vakantie. Overal, maar letterlijk overal is zo vreselijk veel volk dat het idee van een onbewoond eiland zeer aantrekkelijk begint te klinken.

Wie mij kent, weet dat ik één geen geduld heb en twee helemaal geen behoefte heb om als sardien te gaan liggen op een strand. Ook ben ik erachter gekomen dat het zand zonder ligbedje voor mij geen optie is (soms mag een mens moeilijk doen).  Mijn wederhelft daarentegen heeft wel een geweldige tijd gehad aan zee. Terwijl ik mij lig te ergeren en geen houding vind om mijn boek te lezen, zie ik meneer als een klein jongetje tegen de golven opspringen. Waarom ik niet mee ging zwemmen? De combinatie van koud water en wind maakt mij gewoon niet gelukkig… #zeur

Wat waarschijnlijk ook heeft meegespeeld in mijn mening over Mallorca is het weer. De weken voor ons vertrek niets dan zonneschijn volgens de weerberichten. De familie Debusscher-Cauwbergs landt en het regent, ja REGENT. Op dat moment weet ik niet wat mij overkomt. Als je een tijdje met de auto onderweg bent, ziet alles er zeer verdord uit, waardoor je niet anders kunt dan veronderstellen dat het maanden schitterend weer moet geweest zijn. Die gedachte maakt het er niet beter op.

Toch kan ik niet zeggen dat alles tegenviel. We hebben heel lekker gegeten en ook ons hotel is een aanrader (artikels volgen nog). Verder hebben we ook genoten van mooie uitzichten en heb ik nog nooit zo een blauwe zee gezien.