Vijfentwintig: een stand van zaken

vijfentwintig
http://www.tripsandtalk.com/2016/09/20/vijfentwintig-stand-zaken/

Vijfentwintig: een stand van zaken

Sinds een week ben ik evenveel verwijderd van de twintig als van de dertig en hoewel dit zeker geen drama is, begint er stiekem toch wel iets te knagen. Ja, oké het is nog máár vijfentwintig, toch beginnen mijn hersenen overuren te draaien, want de volgende vijf jaar wil ik toch nog een stapje verder geraken.

Een samenvatting van twintig naar vijfentwintig

Relatie/ woonst

Goed we beginnen bij het begin. Op mijn twintigste heb ik mijn huidig lief gevonden en inmiddels zijn we verloofd dus op relationeel gebied zit alles helemaal snor. Na mijn studies zijn we nog een jaartje in mijn/onze studio blijven hangen, wat eigenlijk een hele fijne tijd was. Toen gingen we nog regelmatig op stap, omdat alles zo dichtbij was.

Sinds een paar jaar wonen we in Mechelen, niet heel ver van het centrum, maar toch te ver voor bomma om na een avondje stappen terug te wandelen. Een fiets is geen oplossing, want we hebben geen plek om die veilig te zetten. Dus onze nachtjes zijn iets minder “wild” geworden, maar ja we worden dan ook al dat jaartje ouder, vooral mijn wederhelft die de deur van de jaren twintig volledig achter zich heeft gelaten (met de nodige frustraties). Ter compensatie houden we de dansjes op onze mini dansvloer in ons stulpje.

Studies/ Werk

Op mijn eenentwintigste liet ik het studentenleven voor wat het was en kon ik met mijn master Europese studies de boel echt afronden. Waar het vervolgens in de liefde wonderwel vlot ging, kon ik niet makkelijk mijn draai vinden op werkgebied. Heel wat jobs zijn de revue gepasseerd en hoewel het allemaal nog niet honderd procent op poten staat, kan ik met een bang hart (ja de eeuwige twijfelaar) zeggen dat we op goede weg zijn.

Conclusie

Al bij al heb ik het niet slecht gedaan, maar is er zoals bij alles plaats voor verbetering (zelfkennis is begin van alle wijsheid). Daar gaan we de komende vijf jaar dan ook aan werken.  Belangrijkste werkpunt is een soort van stabiliteit vinden op werkgebied. Vandaar dan ook een lichte oproep om zoveel mogelijk artikels te blijven lezen en wie zin heeft is ook altijd welkom in de pilates les. Zo het zelfpromotie gedeelte is voorbij, net als het artikel, want dat is veel te lang geworden.