6 redenen waarom pilates dé sport voor jou is

pilates
http://www.tripsandtalk.com/2016/08/10/6-redenen-pilates-sport-jou/

6 redenen waarom pilates dé sport voor jou is

Pilates is een discipline waarvan velen zich afvragen wat dit nu precies inhoudt. Want is het gewoon een vorm van yoga of toch iets anders? Het antwoord is iets genuanceerder. Het is namelijk een combinatie van kracht, stretch (verlenging van spieren) en ballet. Dus ja, er komen oefeningen uit yoga in terug, maar dan op een andere – snellere – manier. Lees hieronder waarom dit absoluut iets voor jou is!

Work-out

Aangezien je met je hele lichaam traint, heb je na dat uurtje les een total body work-out gedaan, waarbij je bovendien al je spieren getraind hebt. De buik, billen, benen, armen en rug komen allemaal aan bod.

Versteviging

Uiteraard wil je resultaat bereiken en dat krijg je door pilates. Je lichaam worden verstevigd door de krachtoefeningen. Deze worden telkens gevolgd door een stretch van dezelfde spier, waardoor je ze meteen verlengt met mooie lange spieren tot gevolg.

Persoonlijke begeleiding

Hoewel er vaak in sportscholen reclame wordt gemaakt van een individuele aanpak, moet dit toch in perspectief worden gezien. Je zult inderdaad wel een schema op maat gemaakt krijgen, maar de coach zal je niet elke keer begeleiden. Bij pilates is dit anders. Daar volg je les in kleine groepjes met een professionele instructeur die je telkens wijst op de dingen die haalbaar zijn voor jouw lichaam.

Blessures

Mensen met een hernia, knieproblemen, nekklachten of andere fysische aandoeningen hebben er enkel baat bij deze sport te volgen. Het is belangrijk je lichaam te verzorgen en met de juiste coaching is het zeker haalbaar bepaalde problemen te verhelpen. Forceren is nooit goed, maar in soms is het net noodzakelijk je grenzen te verleggen mits de juiste aanpak .

Piekeren

Je een uur concentreren op correcte ademhaling, beweging en uitvoering zorgt ervoor dat je tijdens die momenten je drukke agenda even helemaal vergeet. Na de les wandel je herboren naar buiten.

Afvallen

Je kunt zeker afvallen door het beoefenen van deze discipline. Zeker wanneer je hot pilates doet, gaat je vetverbranding de hoogte in. Zo boek je het snelste resultaat. Door de oefeningen ontwikkel je gegarandeerd meer spierkracht, wat ervoor zorgt dat je metabolisme de hoogt in gaat. Als je op korte termijn gewicht wil verliezen, is het ideaal om pilates te combineren met een cardiotraining.

Conclusie: je hebt geen reden om het niet eens te proberen!