5x dingen die hij doet die jij pikt

dingen
http://www.tripsandtalk.com/2016/08/03/5x-dingen-doet-pikt/

5x dingen die hij doet die jij pikt

Dat in een man in huis handig is, hebben we reeds vastgesteld. Dat wij als vrouwen genoodzaakt zijn daar heel wat voor moeten slikken, mag ook eens geprezen worden. Deze vijf dingen worden door ons – met de nodige frustratie – getolereerd.

Vuile was

Bij ons is de taakverdeling dat ik mij bezig houd met de was. Hoewel wij beschikken over een prima wasmand, ben ik verplicht in huis een ware speurtocht te starten op zoek naar rondslingerende was. Zijn reactie als ik hem daar op attent maak: “Dat hoort nu eenmaal bij jouw taak”.

Verse was niet wegleggen

Mijn opdracht stopt (voor hem) niet met de was doen en opplooien. Nette stapeltjes voor hem en voor haar worden klaargemaakt. Toch lukt het niet om het “hem stapeltje” naar boven te brengen. De reden? Zijn mama deed dat vroeger ook voor hem.

Elk meubelstuk gebruiken als kleerkast

Hoewel de propere kleren uiteindelijk boven geraken, dankzij moi, slagen ze er niet in in de kleerkast te belanden. Het gevolg? Ons appartement vormt het decor van één grote toonzaal van mannenkleren.

Time management

Inschatten hoe laat je zal thuis zijn, blijkt voor een man een onmogelijke opdracht. Vandaar dat je als vrouw beter minstens één uur extra rekent dan hij zegt waarop je hem mag verwachten. Dat bespaart je een hoop frustraties.

Koken – niet opruimen

Ja, ik prijs mezelf gelukkig dat ik een vent heb die graag kookt. Het nadeel daarvan is dat de keuken het decor vormt van een slagveld bedekt met groenteresten. Het verschil tussen ons beiden? Terwijl ik kook, ruim ik alvorens aan iets anders te beginnen. Hij ziet dat anders. Bij hem wordt het hele gerecht bereid, alvorens mij met puppy ogen aan te starten zodat ik kuisploeg van dienst speel.