Tien redenen waarom een man in huis heel handig is

man
http://www.tripsandtalk.com/2016/07/11/redenen-waarom-man-huis-heel-handig/

Met de Tour de France die momenteel op volle toeren draait, durven we stiekem af en toe eens verlangen naar die goede oude tijd toen we nog in ons eigen stekje woonden. Deze tien redenen helpen ons eraan herinneren dat die man in huis zeer welkom is.

1. Vuilzakken

We starten meteen met het grootste cliché, maar het is een feit dat wanneer je gaat samenhokken de man deze opdracht vaak voor zijn rekening neemt. We zijn hem daar heel dankbaar voor!

2. Koken

Alleen koken is niet mijn favoriete bezigheid, zeker niet wanneer het enkel voor mezelf is. Samen eten klaarmaken is zoveel leuker, omdat je ondertussen gezellig over je dag kunt vertellen. Hij die kookt, jij die praat is vanzelfsprekend nog een betere combinatie. Alleen blijken mannen veel nauwkeuriger te zijn in hun snijwerk, waardoor het allemaal net dat tikkeltje (veel) trager gaat.

3. Dingen ophangen/vervangen

Een van de grootste problemen van vrouwen (als ik naar mezelf kijk toch) is hun ongeduldigheid. Een lamp vervangen, een kast in elkaar steken en een toestel opnieuw aan de praat krijgen, het is mij alvast niet gegeven, puur omwille van het feit dat ik er geen geduld voor heb.

4. Boodschappen

Na een werkdag is het heerlijk om een telefoontje te kunnen plegen met de vraag of manlief “toevallig” nog even langs de winkel rijdt om een paar essentiële voedingswaren te halen voor die avond.

5. Problemen met de laptop

Niets zo frustrerend als een computer die opeens beslist een eigen leven te leiden en jij, die daar niets over te zeggen hebt. Menig gevloek en een paar wanhoopspogingen, die op niks uitdraaien later, ontfermt de man des huizes zich over het toestel en krijgt het ding weer aan de praat.

6. Een kater

Iedereen maakt het wel eens mee: gezellig avondje achter de rug, helaas iets té gezellig en daar mag je de volgende dag voor boeten. Op die momenten is het zeer hartverwarmend een vent in huis te hebben die al je gekke cravings zonder morren brengt en je bovendien voorziet van de nodige dosis paracetamol.

7. Dansen

Met een danser in huis – en dan heb ik het niet over mezelf – kan een doodgewone zaterdagavond uitdraaien in een paar stevige rondjes op onze mini dansvloer. Dé momenten om alles even te vergeten en je laten leiden door een paar stevige armen.

8. Complimenten

Ook al voel je je de grootste olifant op aarde, hij zal altijd zeggen dat je er stralend uitziet – ook al meent hij er geen hol van – en je een hoopgevende knuffel geven.

9. Baaldag

Eén van de fijnste dingen aan een relatie is het kunnen delen van problemen en slechte momenten. Iemand voor wie je voor even gewoon een zielig verdrietig wezentje kunt zijn, is af en toe een heel welkom gevoel.

10. Sporten

Vooral in het weekend naar de sportschool gaan, kan wel eens een heikel puntje vormen. Samen gaan, zorgt voor extra motivatie en voldoening achteraf.